Mr. M.H. Schmidt

Foto Advocaat Mark Schmidt

Mr. M. H. Schmidt

Opleiding: Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam
Talenkennis: Nederlands, Engels, Duits
Advocaat sinds: 2005
E-mailadres: mark@advocatenkantoorschmidt.nl

Specialismen: personen- en familierecht en huurrecht.

Mr. M. H. Schmidt (1968, Amsterdam) heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en studeerde in 1998 af in het huurrecht. Hij werkte enkele jaren als praktijkjurist bij een vastgoedorganisatie in Amsterdam en begon in 2005 in de advocatuur bij een gerenommeerd advocatenkantoor in Zaandam (Nagtegaal & Jong Advocaten).

Tijdens zijn driejarige stage-opleiding bij Nagtegaal & Jong Advocaten heeft mr. M. H. Schmidt zich vooral beziggehouden met de algemene praktijk waarbij de nadruk lag op het verbintenissenrecht, huurrecht en het personen- en familierecht. Nadat hij zijn stage-opleiding heeft voltooid is hij teruggekeerd naar Amsterdam en heeft hij gekozen voor de meer commerciële praktijk bij Fruytier Lawyers in Business. Sinds april 2010 is mr. M. H. Schmidt voor zichzelf begonnen en is hij zich weer meer gaan toeleggen op de sociale rechtspraktijk.

Mr. M. H. Schmidt is lid van de vereniging Sociale Advocatuur Nederland (VSAN) en lid van de werkgroepen huurrecht, familierecht en consumentenrecht van de VSAN. Daarnaast is hij aspirant-lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten en lid van de Nederlandse Juristen-Vereniging (NJV) en de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht. Mr. M. H. Schmidt is als advocaat verbonden aan de Rechtswinkel Amsterdam en aan het Advocaten Spreekuur Amsterdam.

Deel deze pagina: