Tarieven

Advocatenkantoor Schmidt behandelt zaken op zowel toevoegingsbasis als tegen een uurtarief.

Het eerste kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos indien er geen opdracht uit volgt. Indien u een laag inkomen heeft (onder de pro deogrens) is de intake altijd kosteloos.

Afhankelijk van uw financiële situatie maakt Advocatenkantoor Schmidt met u een afspraak over het honorarium (uurtarief) of vraagt voor u de toevoeging aan. Advocatenkantoor Schmidt kan een scherp uurtarief afspreken vanwege de lage kantoorkosten. Uurtarieven liggen tussen de € 100 en € 150 excl. btw. Eventueel zijn andere afspraken mogelijk.

 

Toevoeging

Op toevoegingsbasis betekent dat de overheid meebetaalt aan de advocaatkosten. U bent dan enkel een eenmalige eigen bijdrage – afhankelijk van de hoogte van uw inkomen/vermogen – verschuldigd (plus uittrekselkosten, griffierecht en eventuele andere kosten). Of u in aanmerking komt voor een toevoeging, kunt u nagaan op de website van de Raad voor Rechtsbijstand: www.rvr.org.

Mr. Schmidt zal voor u nagaan of u in aanmerking komt voor een toevoeging in welk geval u slechts een eenmalige eigen bijdrage verschuldigd bent. Deze bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en varieert van € 125 tot € 750.

U kunt hierover meer lezen op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Deel deze pagina: