Tarieven

Advocatenkantoor Schmidt behandelt zaken op zowel toevoegingsbasis als tegen een uurtarief.
Het eerste kennismakingsgesprek is vrijblijvend en is kosteloos als er geen opdracht uit volgt. Voor cliënten met een laag inkomen (onder de pro deo-grens) is de intake altijd kosteloos.

Afhankelijk van de financiële situatie van de cliënt maakt Advocatenkantoor Schmidt een afspraak over het honorarium (uurtarief) of vraagt hij de toevoeging aan. Advocatenkantoor Schmidt kan een scherp uurtarief afspreken vanwege de lage kantoorkosten. Het uurtarief bedraagt €165 excl. btw. Eventueel zijn er onder specifieke omstandigheden andere afspraken mogelijk.

Toevoeging

Op toevoegingsbasis betekent dat de overheid meebetaalt aan de advocaatkosten. Er is dan enkel een eenmalige eigen bijdrage verschuldigd, afhankelijk van de hoogte van het inkomen/vermogen (plus uittrekselkosten, griffierecht en eventuele andere kosten).

Advocatenkantoor Schmidt kan nagaan of iemand in aanmerking komt voor een toevoeging. Als dat zo is vraagt Advocatenkantoor Schmidt de toevoeging aan. Wordt de toevoeging verleend dan is de cliënt een eenmalige eigen bijdrage verschuldigd. Deze bijdrage is afhankelijk van het inkomen en varieert van € 156 tot € 843. Hierover is meer te lezen op de website van de Raad voor Rechtsbijstand: www.rvr.org. Hierop kunnen mensen ook zelf kijken of zij in aanmerking kunnen komen voor een toevoeging.